Kurkijoki-Seuran vuosikokous 16.2.2020

Kutsu Kurkijoki-Seura ry:n vuosikokoukseen

Kurkijoki-Seura ry:n sääntömääräinen vuosikokous on Karjalatalolla (Käpylänkuja 1, Helsinki, Sortavala-sali, 2.kerros) sunnuntaina 16.2.2020 klo 14.00 alkaen. Lämpimästi tervetuloa uudet ja entiset jäsenet. Tervetulleita ovat myös muut kuin seuran jäsenet.

Kokoukseen osallistuminen ei velvoita sinua mihinkään, mutta halutessasi olet tervetullut mukaan toimintaan, sillä seurassa on aina tilaa uusille toimijoille, ajatuksille ja ideoille.

Kokouksesta ei kannata kiirehtiä pois! Katso alla. 

Leo Podzigun, 9 v

Kokouksen jälkeen noin klo 15 esiintyy nuori viulisti, Leo 9 v, säestäjineen. Leon äiti, Elvira Podzigun, on kotoisin Lahdenpohjasta. Pikkujoulussamme Loimaalla esiintynyt Leo valloitti kaikkien sydämet.
____________________________________________________________________________________

Teatteriin Loimaalle kanssamme 4.4.2020! "Vaietut muistot"-musikaali. Tervetuloa mukaan 50-luvun tunnelmiin!

Kuvateksti

Esityksen lipun hinta sisältäen väliaikatarjoilun on järjestävien seurojen jäsenille 18 euroa ja muille 20 euroa. Bussikuljetus järjestetään tarpeen mukaan Helsingistä, Turusta ja Tampereelta. 

Lippu- ja bussivaraukset Riitta Sainio puhelin: 040 544 7582 ja Taina Suvila sähköposti: taina.suvila@luukku.com

Vaietut muistot on Loimaan teatterin draamamusikaali, joka sukeltaa 1950-luvun suomalaisten elämään pienessä kirkonkylässä. Suomen valtio ja yksittäiset ihmiset kulkevat kohti uutta tulevaisuutta sota-ajan jälkeen.

Tarinan ihmiset kantavat sisällään elettyä elämää, mikä on jättänyt jälkensä jokaiseen omalla tavallaan. Pinnan alla on lukuisia asioita ja muistoja, joista ei puhuta. Muistoja, jotka ovat kuitenkin läsnä kaiken aikaa, vaiennettuina.

Vaietut muistot yhdistää hersyvää komediaa, lempeää romantiikkaa ja elämänmakuisia ihmiskohtaloita. Esitys henkii 1950-luvun suomalaista maailmaa. Tulkinta on raikas ja musiikissa painottuvat ajattomuus, vahvat tunnelmat sekä runsaat laulusovitukset.

 

____________________________________________________________________________________

Kurkijokelaisten pikkujoulu Karjalatalolla 8.12.2019

Ahti Kurri kertoi juhlayleisöä tervehtiessään, että kokoonnuimme 54. kertaa Kurkijoki-Seura Helsingissä järjestämään pikkujoulujuhlaan. Joulupuuron ja järjestelytoimikunnan naisten varustaman runsaan kahvipöydän antimien kyllästäminä vietimme lämmintunnelmaisen tuokion.

Ermo Äikää puhui - jo tutun perintesesti ja leppoisasti - joulusta ja joulun sanomasta. Jouluillasta Eino Leinon sanoin kertoi Margit Räsäsen lausuma runo. "Kurkijokelaisten minnii" Sirpa Aaltonen-Veikkolainen ajattelutti ja ilahdutti meitä oman elämänsä jouluja sykähdyttävästi muistelevalla runollaan "Sen joulun muistan" ja sovittamallaan sikermällä eri tekijöiden runoja. 

Laadukas lauluryhmä Dircantus-kuorosta esitti sikermän joululauluja. Nautimme illan mittaan Tanja Mäkelän upeasta äänestä, kun hän kertoi "Taivaasta sylissäni" ja lauloi illan mittaan useita Laila Kinnusen tunnetuksi tekemiä kappaleita. Tanjaa - kuin myös yhteislaulujamme - säesti Jari Martikainen. Arpajaiset tuntuivat suosivan esimerkiksi vankalla joukkueella juhlimaan saapuneita Elisenvaaran Miikkulaisia. 

Ohjelman kulkua johdatteli Eila Jantunen, joka lopuksi esitti Hyvän Joulun toivotukset. Päätteksi perinteisesti Maa on niin  kaunis ja Karjalaisten laulu. Hyvää kotimatkaa!


 

Lauluryhmä Dircantus-kuorosta esitti sikermän joululauluja.

Ermo Äikään perinteinen joulupuhe. vateksti

Tanja Ketola, säestäjänä Jari Martikainen.

Kurkijokelaisten "minnii" Sirpa Aaltonen-Veikkolainen: "Sen joulun muistan".

Juhlayleisöä Karjalatalon Yläsalissa.

Pikkujoulujuhlat Helsingissä ja Loimaalla

Kurkijokelaisten perinteiset pikkujoulut taas Karjalatalolla Helsingissä ja - tällä kertaa ravintola Loimirannassa - Loimaalla! Tervetuloa kaikki perheinenne, ottakaa tuttavatkin mukaan! 

Helsingissä juhla on Karjalatalolla (Käpylänkuja 1) sunnuntaina 8.12.2019 klo 14. Puurotarjoilu alkaa klo 13.30!  

Loimaan juhla on Ravintola Loimirannassa (Satakunnantie 1) keskiviikkona 11.12.2019 klo 18. Puurotarjoilu alkaa klo 17.30! Kurkijoki-Seuran lisäksi järjestäjänä on Loimaan Seudun Karjalaseura ry.

Arpajaiset kuuluvat kummankin tilaisuuden ohjelmaan. Palkintopöytää voi kasvattaa tuomalla voittoja tullessaan. 

Kuvateksti

Pitäjäjuhlat Loimaalla 9.-10.8.2019

Pitäjäjuhlien lauantaipäivä oli tällä kertaa omistettu upean Kurkijokelainen-lehtemme 70-vuotiselle taipaleelle. Lehden historiasta kerrottiin sanoin ja kuvin. Lehden päätoimittaja Helena Sulavuori ja Kurkijoki-säätiön hallituksen puheenjohtaja Pekka Ahokas kertoivat tapahtumista vuosikymmenittäin. Mainio naistrio "Ämmät äänessä" loihti samalla eteemme kuvan kyseisestä vuosikymmenestä. 

Illan päätteeksi tietysti tanssia, Ämmät siinäkin äänessä.  

Helena Sulavuori ja Pekka Ahokas kertaavat Kurkijokelaisen historiaa.

Kurkijoki-Seuran puheenjohtaja Erkki Kare vasemmalla ja melliläläinen Martti Meskanen ovat vieneet puolisonsa parketille.

Sunnuntai käynnistyi juhlajumalanpalveluksella (Karjaisen kansan messu). Päiväjuhlassa kuultiin mm. evl. (evp) Hans Adolf Ehrnroothin juhlapuhe, jota monet luonnehtivat parhaaksi kuulemakseen. 

Juhlissa olivat esillä Kurkijoen ja Elisenvaaran koulujen kuvaamataidekilpailun "voittajatyöt". Kurkijoki-Seura järjesti kilpailun keväällä 2019.

Kurkijoki-Seuran nyky-Kurkijoen koululaisille järjestämän kuvaamataidekilpailun satoa.

Evl. Hans Adolf Ehrnrooth

Kurkijoki-Seuran hallituksen jäsen Eila Jantunen lausui juhlien päätössanat

Karjaiset kesäjuhlat Hämeenlinnassa 14.-16.6.2019. Kurkijoki-Seura tietysti mukana!

Kurkijoki-Seuran ja -säätiön myyntipöytä valmiina odottamassa Karjalaisen torin aukeamista. Vasemmalta Margit Räsänen. Heljä Suveri, Helena Sulavuori, Eila Jantunen

Kuvateksti

Juhlakulkue marssi tänä vuonna upeassa säässä. Kurkijoki-Seuran lippua kantoi Ahti Kurri, airueina Eila Jantunen ja Heljä Suveri. Kurkijoen pitäjäkylttiä kantoi Reijo Mälkiä. Kuvassa odotellaan kulkueen järjestäytymistä. Vas. Pirkko Kaartinen, Reijo Mälkiä, Eila Jantunen ja Ahti Kurri.   


Alla:

Karjalaisten kesäjuhlien pääjuhla keräsi taas sankan yleisön.    

Kesäjuhlien 2019 pääjuhlasta.

___________________________________________________________________________________

Kurkijoen hautausmaat saaneet suojelustatuksen

Kurkijoki-Seuran ja Kurkijoki-säätiön työ Kurkijoen vanhojen suomalaishautausmaiden suojelemiseksi sai sinetin, kun Kurkijoen vanhin ja keskimmäinen hautausmaa on nyt päätetty kirjata Venäjän federaation kulttuurimuistomerkkien luetteloon. Hautausmailla tekemämme kunnostustyö on näin turvattu.  

      

Karjalan Tasavallan edustajia tutustumassa keskimmäiseen hautausmaahan keväällä 2018. Vas. Ahti Kurri, Kurkijoen kotiseutukeskuksen johtaja Marina Petrova, muistiinpanoja tekee kulttuuriministeriön osastopäällikkö Julia Alipova.

Karjalan Tasavallan kulttuuriministeriöön tehdyt anomukset, niiden edellyttämät asiantuntijaselvitykset ja -lausunnot on nyt käsitelty ja hyväksytty. Tarvittavat maanmittaustoimenpiteet on suoritettu. Päätökset tulivaat maaliskuussa 2019.

Suojelupäätös oli ensimmäinen vastaava Karjalan Tasavallassa. 

Suuri kiitos kuuluu "asiamiehinämme" toimineille, suomalaista perinnettä kunnioittaville paikallisille ystävillemme (sikäläinen "Kurkijoen hyväntekijät" -säätiö ja Kala-Ranta -yhtiöt, joka mm. maksoi prosessin merkittävät viralliset kustannukset).
____________________________________________________________________________________

Kurkijoki-Seuran vuosikokous 3.3.2019 Karjalatalolla

Vuosikokouksen pääteemat olivat luonnollisesti vuoden 2018 toiminnan tarkastelu, suunnitelmat vuodelle 2019 ja johtokunnan valinta. Varsinaisen kokouksen jälkeen Ahti Kurri esitelmöi, mitä Karjala DNA -projektin kurkijokelaisjäsenten tekemät DNA-testit kertovat suvuistamme. (Esitys on nähtävissä Kurkijoki-Seuran Facebook-keskusteluryhmän sivustolla). 

Vuonna 2018 seuraan liittyi 18 uutta jäsentä, joita on nyt yhteensä 180. Noin puolet (85) jäsenistä on liittynyt seuraan viiden (5) viimeisen vuoden aikana! Kurkijokelaisuus kiinnostaa ja voi hyvin!

Seuran uudeksi puheenjohtajaksi valittiin pirkkalalainen Erkki Kare, joka vetää aktiivista Tampereen seudun kurkijikelaiset -ryhmää. Hän vaihtoi paikkaa Ahti Kurrin kanssa, joka nyt on varapuheenjohtajana. Muut johtokunnan jäsenet ovat Eila Jantunen, Antti Laukkanen, Margit Räsänen, Riitta Sainio ja Niina Vaittinen (yhteystiedot kohdassa "Hallinto").

Vuoden 2018 toimintakertomuksen näet TÄSTÄ
Vuoden 2019 toimintasuunnitelman näet TÄSTÄ 

Vuosikokouksen osanottajia. Kamera muistui mieleen vasta kun takkeja jo vedettiin hartioille.

____________________________________________________________________________________

Lähde teatteriin Tampereelle!

Kurkijoki-Seura järjestää teatterimatkan Tampereelle: sunnuntaina 28.4.2019 klo 16 asetumme viihtymään Vanhojen Poikien parissa.: Saimaan saaressa miehet, unelmat ja Junnu Vainion laulut. TERVETULOA MUKAAN!

Teatteriliput, jotka sisältävät väliajalla pullakahvit/teen, maksavat seuran jäsenille 44 e, muille 49 e. Bussikuljetus Helsingistä sekä Turusta Loimaan kautta + matkaeväs maksaa 25 e. 

Koko retken hinta siis jäsenille yhteensä 69 euroa, muille 74 euroa. Huom! Voit ilmoittautua seuran jäseneksi vasemmalla olevasta Jäseneksi-napista tai tilauksen yhteydessä!

Lippujen tai koko retken tilaukset: 

Riitta Sainiolta: riitta.sainio@elisanet.fi, puh. 040 544 7582 tai
Ritva Kareelta: ritva.kare @gmail.com, puh. 040 568 7337.

VAHVISTA tilauksesi maksamalla yllä olevan mukaisesti lippu+väliaikatarjoilu tai lippu ja bussikuljetus  Kurkijoki-Seuran tilille FI61 1271 5000 6521 30. Olemme varanneet paikkoja 60 kpl ja ne myydään vahvistettujen tilausten (maksujen) järjestyksessä.
Kuvateksti

____________________________________________________________________________________

Kurkijokelaisten joulujuhlat Helsingissä 9.12. ja Loimaalla 12.12.2019

Kurkijoki-Seura järjesti taas perinteiset kaikkien kurkijokelaisten joulujuhlat Helsingissä Karjalatalon juhlasalissa ja Loimaalla kaupungintalolla, valtuuston istuntosalissa. 

Joulupuuron ja väliajan piirakkakahvien lisäksi nautittiin monipuolisesta perinteisestä joulujuhlaohjelmasta. "Kiertelevä Teatteriseurue" (Kurkijokiseuran johtokunta) pysähtyi kiertueellaan molemmilla paikkakunnillla. Yhteislulujen lisäksi nautittiin korkealaatuisisten vierailijoiden musiikillisesta annista. Alla kuvapoimintoja tapahtumista.

Helsingin pikkujouluissa Kiertelevä Teatteriseurue palasi yli 100 vuoden taakse, Kurkijoen kansakouluun. Tällä kertaa kokeiltiin liikuntatunnilla erilaisia oppikirjan mukaisia uimaopetuksen metodeja opettaja Heikki Matikaisen johdolla.

Karelia-kuoro

KARELIA-kuoro liikutti, viihdytti ja riemastutti monipuolisella ohjelmistollaan. Kuvaus Tonttumiehen elon vaikeudesta sai kuulijat hykertelemään naurusta. 

Pikku-Pete torjuu lemmenkipeän daamin pyrkimyksiä.

LOIMAALLA "Kiertelevä Teatteriseurue" esitti Reino Helismaan kirjoittaman "jännitysnäytelmän" Meksikon pikajuna - alkuperäisen pitkän version. Kuvassa rosvojen naisenryöstöaikeissa mahdollisuutensa nähnyt "vanhapiika muuan kas" (Margit Räsänen) on kääntänyt lämpimän huomionsa Pikku-Peteen (Ahti Kurri). Taustalla junan matkustajia: pahaa aavistamatta junaan noussut Loimaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tarja Mäki-Punto-Ristanen  somrberossaan (vas) ja Riitta Sainio.  

Lutuset

Loimaalainen lauluyhtye Lutuset viihdytti yleisöä mainioilla esityksillään.
____________________________________________________________________________________

ELOKUVAN KESTO ON 1t 50 min.

Kurkijoki-Seura esittää TURUSSA

HE JÄIVÄT on poeettinen dokumenttielokuva talvisodasta. Elokuva sodan jalkoihin jäävästä rakkaudesta, naisen asemasta kotirintamalla, sodasta lapsen silmin, Keljan taistelusta ja evakkotaipaleesta.

LAUANTAINA 24.11.2018 klo 16.00. 
Paikka: Karjala-talo, Itäpellontie 2, TURKU 

Kahvi- ja piirastarjoilu (vapaaehtoinen kahvikassa). Liput 8 euroa. Tervetuloa!

"HE JÄIVÄT on kunnianhimoinen ja tärkeä elokuva, talvisodan järkyttävä, unenomainen runoelma, joka herättää katsojassa monenlaisia ajatuksia" (Savon Sanomat).
 
"HE JÄIVÄT löytää tuoretta näkökulmaa tuttuihin tarinoihin. Se muistuttaa enemmän keskustelua oman isovanhemman kanssa kuin kuivakkaa historian oppituntia" (Kouvolan Sanomat)
 
____________________________________________________________________________________
TERVETULOA KURKIJOEN PITÄJÄJUHLILLE LAUANTAINA JA SUNNUNTAINA 11.-12.8.2018!

Lauantaina Karjalaiset Iltamat klo 19 alkaen! Ovat aukeavat klo 16: m.m. esitelmä "Vuosi 1918 Kurkijoella" (Ahti Kurri) klo 18. 

Sunnuntaina klo 10 Karjalaisen kansan messu Loimaan kaupungin kirkossa.  Saamaan aikaan ovet aukeavat juhlapaikalla, päiväjuhla käynnistyy klo 13.  

Kuvateksti

___________________________________________________________________________________
Tervetuloa Karjalaisille kesäjuhlille Kouvolaan pe 15.6 - su 17.6.2018!

Kurkijoki-Seura on paikalla myös (la ja su), tule tapaamaan! Tervetuloa myös sunnuntaina 17.6. klo 12 juhlakulkueeseen, marssimaan Kurkijoki-kyltin ja Kurkijoki-Seuran lipun takana! 

Muistathan, että Kurkijoki-Seuran jäsenenenä saamallasi  Karjala-kortilla saat erilaisia alennuksia tapahtumahinnoista!

Kuvateksti

____________________________________________________________________________________

Hautausmaatalkoomatka 17.-21.5.2018

Perinteinen Kurkijokelaisen talkoomatka  hautausmaiden kunnostamiseksi tehtiin taas toukokuun lopulla. Metsittynyt ja ryteikköinen hautausmaa alkaa hienosti saada alkuperäistä, puustoisen puistikon luonnetta! Meitä sai olla 30 talkoolaista todistamassa, kun nyt saatiin presidentti L.K. Relanderin vanhempien ja isoäidin maahan hautautuneet hautakivet perustettua ja raudoitettua uudelleen sekä pystytettyä. Kurkijoki-Seuran tälle vuodelle anoma valtion hautausmaa-apuraha oli pääosin tarkoitettu tämän työn kustannuksiin, mutta nyt osa siitä säästyi (ja sääntöjen mukaan palautettiin): paikallinen ystävämme, perinteisiin myönteisesti suhtautuva kalanjalostuslaitos Kala-Ranta pani kaivurin ja miehensä töihin, ilmaiseksi!

Olettehan tietoisia, että jos omaisenne on haudattu keskimmäiselle hautausmalle nk. ostohautaan, hautapaikka on paikannettavissa (vaikka muistomerkkiä ei enää ole) ja meillä on lupa pystyttää haudoille kuvan mukaisia perinteisiä hautaristejä. Tiedustelut: kurkijokiseura@gmail.com. Tälläkin matkalla löytyi uusia, maahan hautautuneita hautamuistomerkkejä. 

Kurkijoen vanhin ja keskimmäinen hautausmaa ovat olleet paikallisen käytännön mukaan kaavoitettuja metsäksi. Olemme tähän tavoitelleet muutosta ja nyt se on toteutumassa:  hautausmaat on nyt merkitty Venäjän Federaation muinaismuistomerkkien luetteloon. Matkan aikana tapasimme ja neuvottelimme  Karjalan Tasavallan kulttuurimisteriön lähetystön kanssa hautausmaalla.   

Presidentti L.K. Relanderin vanhempien ja isoäidin hautakivet nyt pystyssä Kurkijoen keskimmäisellä hautusmaalla.

Keskimmäisen hautausmaan paikannettavissa oleville ostohaudoille (n. 1000 kpl) on nyt mahdollista pystyttää perinteisen kurkijokelaisen mallin mukainen puinen hautaristi ristiläkkeineen.

____________________________________________________________________________________

Kurkijoen pitäjäsittely keskiviikkona 18.4.2018 klo 18 Karjalatalolla

Kurkijoen kirkko opiston sillan ssuunnalta

Keskiviikkona 18.4.2018 Karjalaisten Pitäjäyhteisöjen Liiton esittelysarjassa ovat vuorossa Kurkijoki  ja Rautu. Kurkijoen menneisyyttä ja nykyisyyttä esitellään sanoin ja kuvin (niin myös Raudun).

Kahvitarjoilu! 

Lämpimästi tervetuloa!  
____________________________________________________________________________________

100-vuotias kurkijokelainen, onnea!

Esteri Äikää 100 vuotta 3.4.2018.

Kurkijoki-Seura kävi Loimaalla kiittämässä ja onnittelemassa 100 vuotta täyttänyttä Esteri Äikäätä. Aino Esteri os. Nielikäinen syntyi 3.4.1918 Kurkijoen Alhonsalolla ja avioitui sitten elisenvaaralaisen Sulo Äikään kanssa. Edelleen pirteä, hyvämuistinen  Esteri on nykyisellä kotiseudullaan toiminut aktiivisesti Kurkijoen ja kurkijokelaisuuden vaalijana ja säilyttäjänä.  
____________________________________________________________________________________

Kurkijoki-Seuran vuosikokous

SEURAN VUOSIKOKOUS SUNNUNTAINA 11.3.2018 KLO 14 KARJALATALOLLA HELSINGISSÄ.

Wärtsilä-salissa klo 14. Tule osallistumaan, kuuntelemaan mitä tehtiin vuonna 2017 ja mitä on suunnitteilla vuodelle 2018. Ja tutustelemaan sekä jutustelemaan kahvikupposen ääressä.

Tervetuloa!

____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________

Sun aamus koittaa oi synnyinmaa!

Kurkijoki-Seura ry toivottaa juhlallista  itsenäisyyspäivää kaikille kurkijokelaisille ystävineen ja onnea 100-vuotiaalle Suomelle! 
____________________________________________________________________________________

Kurkijokelaisten pikkujoulu Loimaalla, Kaupungintalon valtuustosalissa ke 13.12.2017 klo 18. HUOM! Puurotarjoilu 17.30 alkaen!

Viime vuoden joulujuhlassa mm. opeteltiin hiihtämään - arvokkaissa puitteissa.

Tervetuloa välittömään, lämpimään karjalaiseen joulujuhlaan, kurkijokelaiset ystävinenne! Juhlan järjestävät Kurkijoki-Seura ja Loimaan karjalaiset ry yhdessä. 
____________________________________________________________________________________

Kurkijoki-Seuran perinteinen joulujuhla Karjalatalolla su 10.12.2017 klo 14. HUOM! Puurotarjoilu klo 13.30 alkaen.

Joulusatu...

Tervetuloa kaikkien kurkijokelaisten perinteiseen  joulujuhlaan - kaikki kurkijokelaiset ystävinenne!

Lämmintä leppoisaa yhdessäoloa ja ohjelmaa, joulupuuroa, kohvii ja piirasta! 

____________________________________________________________________________________

Karjalan Liiton itsenäisyyspäivän juhla 6.12.2017 klo 12 Karjalatalolla

Siniristilippumme, sulle valan vannomme...

Karjalan Liiton perinteinen  itsenäisyyspäivän juhla ja Suomi 100 -juhla Karjalatalolla. Ei sisäänpääsymaksua, asukoodi tumma puku, kunniamerkit (jos on). Juhlan jälkeen voi mennä upealle juhlalounaalle Karelia-ravintolaan, varaukset ennalta (puh. 09 757 0077). 
____________________________________________________________________________________

Karjalaiset pitäjä-, suku- ja kirjamarkkinat la 18.11.2017 klo 10-14 Karjalatalolla

Kurkijoen pöytää viime vuoden pitäjämarkkinoilla.

Vuotuiset vilkkaat karjalaiset pitäjä-, suku- ja kirjamarkkinat Karjalatalolla. Kurkijoella oma piste markkinoilla, myös sukututkimuspiste. Tilaisuudessa julkistetaan perinteisesti vuoden karjalainen kirja sekä vuoden sukukirja. Tule tutkimaan luovutettua Karjalaa markkinaväen joukkoon! 
____________________________________________________________________________________

Lauluilta Karjalatalolla ke 15.11.2017 klo 18

Eiköhän tämäkin lauleta?

Syksyn piristystä! Kokoonnumme leppoisasti ja kevyesti kahvikupin ääreen Sortavala-saliin -laulamaan yhdessä. Runot rytmittävät laulutuokioita. Laulamme pianon säestyksellä tuttuja säveliä - Karjalasta ja vähän muualtakin.

Tervetuloa laulamaan - tai vain kuuntelemaan ja tapaamaan tuttuja!  Ota ystäväiski mukkaa! 
___________________________________________________________________________________Ä

Turku, Forum Marinum: Kurkijoen muinaisuus

Lauantaina 11.11.2017 klo 13, Forum Marinum, Linnankatu 72

Kurkijoki-Seuran edellinen tapahtuma Forum Marinumissa - tupa täynnä. Tervetuloa taas!

Kurkijoki on tunnettu muinaislöydöistään. Kurkijokelaisjuurinen arkeologi, fil.tri Ville Laakso kertoo Kurkijoen muinaisuudesta arkeologin näkökulmasta. Geneettinen (DNA) sukututkimus kertoo  yksilön ja väestön juurista muinaisuuden hämärässä. Ahti Kurri kertoo, miltä Karjala DNA -projektin tulokset näyttävät luovutetun Karjalan ja Kurkijoen osalta. 

Tervetuloa. Kahvitarjoilu!____________________________________________________________________________________